Staţiunea termală Băile Boghiş

Staţiunea termală Băile Boghiş

Staţiunea este situată în partea de nord-vest a României, în comuna Boghiş, judeţul Sălaj, în depresi-unea Barcăului, pe valea pârâului cu acelaşi nume, între Munţii Plopiş şi Piemontul Şimleului. Datorită apelor termominerale, aşezării pitoreşti, reliefului, peisajului plăcut şi climatul blând, s-a remarcat ca staţiune balneoclimaterică, cu un aflux mare de turişti. Din studiile de mediu reiese că staţiunea se află într-un cadru ambiental, fără factori poluanţi.


Boghis sunt recunoscute pentru apele sale termale, sulfuroase, folosite in tratarea deficientelor locomotorii, a sistemului nervos periferic, artroze, poliartroze, boli ginecologice, colite biliare si litiaze renale. Au fost renovate cele doua piscine exterioare si cea interioara, pe timp de vara circa 4.000 de persoane putandu-se bucura de proprietatile curative ale apei.


In imediata apropiere a piscinelor exterioare functioneaza, tot sezonier, doua terase mari, din care una ofera clientilor minuturi calde, o varietate de bauturi racoritoare si alcoolice precum si inghetata, iar cealalta mici, placinte si un bar cu sala si terasa.


De-a lungul statiunii se intinde una dintre cele mai bune, daca nu chiar cea mai buna, zona de camping din regiune mult cautata de catre turisti, datorita multitudinii de copaci umbrosi. In zona de agrement turistii se pot bucura de un teren de tenis de camp, un teren de minifotbal, un teren de volei si de un spatiu de joaca pentru cei mici amenajat cu leagane. Fiecare obiectiv al statiunii beneficiaza de locuri de parcare.


Mult apreciata unicitate a Bailor Boghis este data de un amestec echilibrat intre traditie si modernism intr-un mediu curat si ingrijit, pregatit sa satisfaca nevoia fiecaruia de evadare din cotidian.

Galerie Foto

Înapoi